Minister Gašperšič in poslanec Krajnc na otvoritvi novih proizvodnih prostorov Trixy Aviation v Slovenskih Konjicah

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je na otvoritvi novih proizvodnih prostorov podjetja Trixy Aviation na letališču v Ločah pri Slovenskih Konjicah poudaril, da bo ministrstvo za infrastrukturo storilo vse za ustvarjanje ugodnih pogojev, da se tovrstna dejavnost razvija. Slovenci kot narod smo vseskozi v zgodovini igrali pomembno vlogo v razvoju letalske industrije, nenazadnje pa se ob bok najuspešnejšim postavi podjetje Pipistrel.

Minister je skupaj z lastnikom podjetja Rainerjem Farragom prerezal slavnostni trak in predal namenu novo halo v velikosti preko 1000m2, v kateri bodo izdelovali letalska plovila, žirokopterje. Direktor podjetja Trixy Aviation Farrag je povedal, da se ni naključno odločil za proizvodnjo plovil tukaj v Slovenskih Konjicah: “Odločil sem se, ker Slovenija premore vrhunske strokovnjake, pridne in delovne ljudi, in nenazadnje, ker smo drugi najprijetnejši narod na svetu.”

Minister dr. Gašperšič je spomnil, da smo ob nedavnem obisku gospodarstvenikov na Kitajskem sklenili veliko pomembnih sporazumov , ki Sloveniji omogočajo preboj tudi na tako veliko in pomembno tržišče. To se nanaša tudi na proizvodnjo letalskih plovil podjetja Trixy Aviation. “Veseli me in sem počaščen, da sem lahko danes z vami na tako pomembnem dogodku kot je otvoritev novih prostorov,” je številčni množici povabljenih dejal minister dr. Peter Gašperšič. Slovesne otvoritve so se udeležili tudi poslanec mag. Bojan Krajnc, državni sekretar Tadej Slapnik in državna sekretarka ministrstva za gospodarstvo Eva Štravs Podlogar.

Minister dr. Gašperšič in državna sekretarka Štravs Podlogar sta se sestala s predstavniki LO SMC Slovenske Konjice skupaj s predsednico mag. Ksenijo Klampfer ter ob prijetnem druženju pokramljali o infrastrukturnih projektih v lokalnem okolju.