Minister dr. Gašperšič: Vlada se zaveda pomena kvalitetne infrastrukture za prometno varnost

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič se je skupaj s poslancem SMC Marjanom Dolinškom, predsednikom LO SMC Spodnja Savinjska dolina Slavkotom Šketo ter generalnim sekretarjem SMC mladi Aljažem Žumrom udeležil delovnega srečanja v Centru varne vožnje na Vranskem. Minister je v okviru obiska poudaril pomen kvalitetne infrastrukture, saj je to osnova za zagotavljanja visokega nivoja varnosti na naših cestah.

IMG_20160608_120921_1

“Z AMZS-jem vlada intenzivno in kvalitetno sodeluje, saj samo tovrstno sodelovanje in izmenjava informacij lahko prinese zagotovi še višjo stopnjo varnosti na naših cestah. Skupaj bomo tako pripravili analizo stanja ter pregledali najbolj kritične odseke na naših cestah, na osnovi tega pa bomo s skupnimi močmi poskusili te odseke tudi izboljšati. V ta namen je vlada dr. Mira Cerarja vsako lato povečuje proračun in posledično investicije v infrastrukturo, kajti le kvalitetna infrastruktura bo omogočala razvoj tudi na drugih področjih”, je še dejal minister dr. Peter Gašperšič.

IMG_20160608_092256_1

Center varne vožnje deluje od leta 2008 in je zgrajen po najmodernejših standardih in velja za enega najmodernejših v Evropi. Prav tako velja za enega najbolj priljubljenih v Sloveniji, pri voznikih začetnikih tako beležijo 50% tržni delež voznikov začetnikov. Praktični del usposabljanja je na izredno visoki ravni, zato se ga poslužujejo vsi, od voznikov začetnikov do poklicnih voznikov. Poligon posreduje 160.000 alsfaltnih površin in ima letno zmogljivost 15.000 voznikov.