Milan Brglez: Poleg zdravja in vsega dobrega, v letu 2017 želim tudi obilo poguma in veselja.

Spoštovani prijateljice in prijatelji,
Slovenke in Slovenci,
državljanke in državljani,
v našo državo, v deželo pod Alpami, ki ji na svetu ni enake, se po dolgem času ponovno vrača gospodarska rast, z njo pa boljši obeti za blaginjo vseh nas državljank in državljanov Slovenije. Tega sem vesel. A v tem zanosu, ko nam kaže na boljše, ne smemo pozabiti na najbolj ranljive posameznike v naši družbi. Bodimo do njih v letu 2017 še posebej solidarni in čuteči. Stopimo jim naproti in jim – po svojih močeh – pomagajmo.

A poleg solidarnosti naj Slovenijo v letu 2017 krasi smelost. Zato vam, spoštovane Slovenke in Slovenci, državljanke in državljani Slovenije, poleg zdravja in vsega dobrega, v letu 2017 želim tudi obilo poguma in veselja. Kajti le vesel in pogumen človek zmore premakniti ne samo skale, ampak tudi gore. In mi smo to uspeli. Pred 25 leti smo se osamosvojili, dosegli smo mednarodno priznanje, vstopili smo v Evropsko unijo in Zvezo Nato in premagali gospodarsko krizo, ki nas je silovito zadela leta 2008. Vse to pa smo zmogli zato, ker smo predvsem verjeli vase in v svoje sposobnosti.
Zatorej tudi v prihodnje gradimo na tem, kar zmoremo in znamo. Drug z drugim in vsi skupaj. Slovenija je namreč država vseh nas, zato jo moramo tudi skupaj, in z roko v roki, soustvarjati. Slovenija bo imela prihodnost le, če bo ta ustvarjana v slogi in prijaznih odnosih med nami, njenimi državljani in državljankami.
V teh dneh, ko se torej poslavljamo od starega leta, napolnimo peharje poguma, veselja in radosti, da bodo poti v letu 2017 manj strme in manj naporne.
Srečno, Slovenija!