Mag. Margareta Guček Zakošek: Zdravo in uspešno gospodarstvo je temelj dobro delujoče družbe in države

Poslanka mag. Margareta Guček Zakošek je v Celju organizirala okroglo mizo o možnostih izboljšav za razvoj gospodarstva v celjski kotlini. Njeni gostje so bili gospodarski minister Zdravko Počivalšek in uspešni celjski gospodarstveniki Biserka Klajnšek, Ivan Pfeifer ter Miha Pulko.

Beseda je tekla o prodornih poslovnih zgodbah in o ovirah, na katere podjetniki v Sloveniji in v celjski regiji najpogosteje naletijo. Gostje so predstavili tudi svoj vidik na vlogo države pri ponujanju podpornega okolja podjetjem, pri čemer so se osredotočali predvsem na tiste točke in usmeritve, ki so ključnega pomena za razvoj podjetništva in gospodarstva v Celju, kot tudi v Savinjski regiji.

Poseben pomen moramo dajati predvsem mikro podjetjem, malemu in srednjemu gospodarstvu ter obrtništvu in v okviru tega start-up podjetjem.

“Za dobro delovanje tega dela gospodarstva podjetja potrebujejo stabilno in varno, a fleksibilno okolje, ki omogoča hitro rast in razvoj,” je povedala Guček Zakoškova ter izpostavila, da prepogosto slednje zavirajo administracijske ovire. “Le tako bodo podjetja lahko rasla in s tem ustvarjala nova delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, kar je za državo in njene državljane zelo pomembno,” je še dodala.