Mag. Lilijana Kozlovič: “Današnja vložitev zahteve za zbiranje podpisov za referendum o zakonu o 2. tiru je nespametna in v škodo celotni državi!”

Uradna govornica Stranke modernega centra mag. Lilijana Kozlovič je na današnji novinarski konferenci v Kopru komentirala odločitev vodje civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo Vilija Kovačiča, da vloži podpise za pobudo za začetek zbiranja podpisov za razpis referenduma o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške povezave Divača – Koper. Uradna govornica je poudarila, da je Stranka modernega centra odločena, da se mora še letos pričeti z gradnjo 2. tira, saj gre za ključen slovenski in vseevropski projekt, s katerim se že predolgo odlaša, potezo g. Kovačiča pa označila za nespametno, neodgovorno in da škodi celotni državi.

Po besedah mag. Kozlovič Primorke in Primorci, Slovenke in Slovenci, gospodarstveniki in cela Evropa čakajo na izgradnjo 2. tira, ki je ključen za nadaljnji razvoj našega okna v svet, Luke Koper. Po njeni oceni neodgovorna poteza ne škodi stranki SMC ali trenutni oblasti, temveč predvsem Sloveniji.

»V Stranki modernega centra pozivamo državljanke in državljane, da ne sodelujejo pri takšnih političnih igrah, temveč, da podprejo projekt 2. tir, ki omogoča Sloveniji nadaljnji razvoj in nas pomembno umešča na infrastrukturni zemljevid sveta,« je v izjavi medijem poudarila uradna govornica mag. Kozlovič in pozvala javnost, da naj ne bo projekt 2. tir polje političnega preračunavanja in hujskanja tistih, ki si želijo priti na oblast s poceni političnimi triki.

Po mnenju uradne govornice SMC vložitev podpisov zmanjšuje tudi ugled Slovenije v mednarodni skupnosti, saj gre za pomemben vseevropski projekt, pri katerem sodelujejo tudi Evropska komisija, Evropska investicijska banka, agencija Jaspers, vključene pa so tudi države Madžarska, Poljska, Slovaška, Češka in Španija.​