Mag. Bojan Krajnc: Vrata tujim neposrednim investicijam odpiramo, da bi ustvarili nova delovna mesta

”Sprejem predloga zakona o zagotavljanju pogojev za izvedbo strateške investicije na razvojnem območju v Občini Hoče-Slivnica je najbolj pomemben za to, da bo skrajšal roke za pridobivanje nepremičnin, potrebnih za izvedbo takšne strateške investicije državnega pomena,” je na seji DZ uvodoma dejal poslanec mag. Bojan Krajnc.

V primeru, da skrajšanja omenjenih rokov ne bi prišlo, bi to pomenilo izgubljeno priložnost za investicijo, ki bi na območju z visoko brezposelnostjo ustvarila veliko število novih delovnih mest. Ob obravnavi in sprejemanju omenjenega Predloga zakona se je potrebno zavedati tudi pomena tujih neposrednih investicij. Te predstavljajo izjemno pomembno obliko mednarodnega gospodarskega sodelovanja, nacionalnim ekonomijam pa prinašajo številne pozitivne spremljevalne učinke. ”Tega se sedanja vlada še kako zaveda. Dokaz ni samo ta predlog zakona, ampak predvsem sklenjeni dogovori, med katerim bi izpostavil nedavno odločitev japonskega podjetja Yaskawa, da v Sloveniji investira 25 milijonov evrov v nov razvojni center, ki bo zaposloval do 200 ljudi,” je poudaril poslanec.

”Ključna usmeritev oblasti mora izvirati iz želje in zahteve ljudi, da si z lastnim delom zagotovijo dostojno življenje, za kar so bistvena predvsem nova delovna mesta. Zato bomo v poslanski skupini SMC predlog zakona podprli,” je pojasnil mag. Krajnc.