5. oktober: prvo obletnico lokalnih volitev v LO Šentjur proslavili delovno

5. oktobra mineva leto dni od lokalnih volitev, na katerih je Stranka modernega centra prvič sodelovala s svojimi kandidatkami in kandidati. Tri mesece po državnozborskih volitvah je stranka v občinskih svetih po vsej Sloveniji dobila 307  občinskih svetnic in svetnikov. “To je bil izjemen napor za številne člane stranke in simpatizerje, ki niso skorajda nič spali, cele dneve garali na terenu in nato dosegli izjemno dober rezultat. Nismo bili uspešni pri županskih kandidatih, ampak za novo stranko je bil to vseeno izjemen rezultat,” je dejal predsednik SMC dr. Miro Cerar na rednem kongresu stranke marca v Sežani.

V Šentjurju je ob tej priložnosti Lokalni odbor organiziral tiskovno konferenco. Poslanka Anita Koleša je uvodoma predstavila dosedanje delo stranke in poslanske skupine SMC ter svoje sodelovanje s svetniško skupino in lokalni odbor Šentjur. Poudarila je pobude o aktivnem sodelovanju na vseh področjih delovanja v dobrobit občanov in občank. Nadaljeval je Pavle Hevka, ki je s konkretnimi številkami predstavil aktivnosti Ministrstva za infrastrukturo na področju občine Šentjur in dodal, da je kar nekaj sredstev namenjenih za investicije v ceste v lokalnem okolju.

Predsednik lokalnega odbora Šentjur Peter Jevšinek je izpostavil dejstvo, da so lani prejeli 17 odstotkov glasov in s tem 4 svetniška mesta. Kljub temu se spopadajo s problemom, da veliko njihovih idej in pobud ni sprejetih. Svetniška skupina je v zgolj enem letu predstavila preko 100 pobud za delovanje občinskega sveta.

Sledilo je terensko srečanje  na Dobju, kjer so se poslanka Anita Koleša, župan Dobja Franc Leskovšek in Pavle Hevka z Direkcije za ceste pogovarjali o razvoju cestne infrastrukture ter iskanju primerne trase glede navezovalne ceste.

Nato so obiskali še krajevno skupnost Prevorje, kjer so se pogovarjali s predsednikom skupnosti ter z občani o aktualnih problemih.