LO SMC Kranj o nastanitvi beguncev v Kranju in okolici: Ljudje v stiski naj bodo deležni naše solidarnosti

Lokalni odbor SMC Kranj je na seji, ki je potekala v ponedeljek, 22. februarja, govoril tudi o nedavnih shodih v Šenčurju ter o načrtovani nastanitvi mladih beguncev v Dijaškem domu Kranj. Seznanili so se z novimi ukrepi vlade, ki je začela krepiti nadzor na schengenski meji. “Ti ljudje prihajajo iz hude stiske in kot taki morajo biti deležni naše solidarnosti. Solidarnosti, ki bi si jo tudi mi želeli, če bi bile vloge obrnjene. V primeru nastanitve mladoletnih oseb brez staršev pa mora solidarnost prerasti v skrb,” poudarjajo v LO Kranj.

Dejali so, da so nastanitve beguncev predvidene samo v primeru krizne situacije. “Shodi proti so po našem mnenju neupravičeni. Temeljijo na strahovih, ki so s strani določenih političnih struj še potencirani. Nabiranje političnih točk na stiski ljudi se nam zdi skrajno neprimerno. Zagovarjamo zaščito prebivalcev Slovenije, kar mora biti na prvem mestu. Za to pa so zadolžene pristojne službe,” pomirjajo v LO Kranj.

Predlagajo, da vlada okrepi pogovore z lokalnim vodstvom ter ažurno in dosledno posreduje najnovejše informacije o predvidenih načrtih in ukrepih.