Lokalni odbor Dravograd spet dobrodelen: Predali že šesti defibrilator

Člani LO SMC Dravograd so v naselju Pod gradom – Dravograd predali v uporabo avtomatski defibrilator v ogrevani AED omarici. To je že šesti defibrilator za prebivalce Dravograda v okviru humanitarne akcije, kjer je lokalni odbor SMC Dravograd, kot organizator humanitarne akcije, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Dravograd in Območnim združenjem Rdečega križa Dravograd ter donatorji ponovno zbral dovolj finančnih sredstev za nakup te dragocene naprave, ki rešuje človeška življenja.

Udeležence svečanega dogodka, ki so ga popestrili zvoki godbe na pihala Ojstrica in pevka Nastja Gabor, je nagovoril predsednik LO SMC Dravograd Zvone Burja, ki se je iskreno zahvalil vsem donatorjem za njihovo nesebično pomoč ter poudaril, da je za prebivalce naselja Pod gradom in bližnje okolice to življenjsko pomembna pridobitev. ”Pobudniki in organizatorji te humanitarne akcije imamo namen do konca leta 2016 opremiti še naselje Meža z avtomatskim defibrilatorjem in tako v celoti pokriti celotno Krajevno skupnost Dravograd,” je povedal predsednik LO SMC Dravograd ter govor zaključil s sloganom ”Živeti je pravica, reševati življenja pa dolžnost”, ki je rdeča nit njihovih humanitarnih aktivnosti.

Po kulturnem programu so inštruktorji RKS – OZ Dravograd izvedli krajše strokovno izobraževanje prve pomoči ter pravilne uporabe avtomatskega defibrilatorja.