Lokalni odbor Dravograd predal komplet vadbenih lutk Rdečemu križu, prisoten tudi poslanec Škodnik

Predstavniki LO SMC Dravograd so v petek, 11. 3. 2016, v prostorih Območnega združenja Rdečega križa Dravograd predali v uporabo komplet vadbenih lutk. Vadbene lutke bodo inštruktorji koristno uporabljali za namen izobraževanja občanov in občank občine Dravograd s področja prve pomoči in uporabe avtomatskih defibrilatorjev, ki jih je v občini Dravograd vedno več.

Pobuda opremljanja ključnih lokacij z avtomatskimi defibrilatorji po občini Dravograd prihaja s strani LO SMC Dravograd, ki so v lanskem letu zbrali sredstva za nakup in predali v uporabo kar tri avtomatske defibrilatorje. Predsednik LO SMC Dravograd Zvone Burja je dejal: ”Zavedamo se, da je skrb za sočloveka ena od najpomembnejših človeških vrlin, zato bomo s tovrstnimi aktivnostmi nadaljevali tudi v prihodnosti. Veseli smo, da smo lahko majhen mozaik te zgodbe.”

Trenutno že zbirajo sredstva za nakup četrtega defibrilatorja, ki ga bodo predvidoma 24. aprila predali v uporabo prebivalcem na Ojstrici. Obenem se je predsednik LO SMC Dravograd zahvalil stranki SMC, ki je v celoti financirala nakup kompleta vadbenih lutk ter Ireni Gostenčnik, sekretarki OZRK Dravograd, da so na predajah defibrilatorjev v uporabo vselej aktivno sodelovali s strokovnim izobraževanjem za pravilno uporabo le-teh.

Na dogodku so bili poleg članov LO SMC Dravograd in predstavnice OZRK Dravograd tudi poslanec Ivan Škodnik in vodja sekretariata SMC Iztok Štefanič.

KTV Dravograd je bil tudi prisoten na dogodku, o katerem so posneli prispevek. Oglejte si ga TUKAJ (od 14:38 minute naprej).