LO Šentjur organiziral srečanje lokalnih gospodarstvenikov

Lokalni odbor Šentjur je s poslanko Anito Koleša organiziral srečanje lokalnih gospodarstvenikov z državnim sekretarjem na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo gospodom Alešem Cantaruttijem.

Z Zdravkom Počivalškom, ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo, je bil dopoldne posnet pogovor, ki ga je opravila poslanka Anita Koleša.Posnetek pogovora so organizatorji tudi predvajali obiskovalcem. Pogovor med g. Cantarrutijem pa je tekel o predvidenih nadaljnjih ukrepih gospodarskega ministrstva in o vlogi države v družbeni odgovornosti podjetij v današnjem času. Gospod Cantarutti je poudaril,

da je zavedanje o socialnem čutu podjetij ključno, in da želi, da bi pozitivne primere bolj promovirali, ter da bi tudi ostali sledili tem dobrim praksam.

V pogovoru sta se poslanka in državni sekretar dotaknila tudi lesno predelovalne industrije, ki je izredno pomembna za gospodarski razvoj kozjanske regije. Ministrstvo je predstavilo tudi nekaj programov vzpodbujanja tehnološkega razvoja srednjih in malih podjetij, hkrati pa je predstavilo tudi koordinacijske aktivnosti povezovanja podjetij in tujih trgov. Državni sekretar je na koncu odgovoril na nekaj vprašanj iz občinstva ter na vprašanja, ki so jih obiskovalci lahko posredovali vnaprej.