LO Ptuj po vladnem obisku v Podravju gostil zaključni dogodek SMC, dr. Cerar: V članstvu je neverjeten potencial

Srečanja SMC na Ptuju so se v torek poleg vodstva stranke in predsednika dr. Mira Cerarja, udeležili tudi ministrice in ministri SMC, poslanke in poslanci, predstavniki vodstev lokalnih odborov, občinski koordinatorji, občinske svetnice in svetniki, članice in člani lokalnih odborov regije Podravje. Srečanje je bilo namenjeno predstavitvi vtisov članov vlade ob regijskem obisku in izmenjavi mnenj o dosedanjem delu stranke tako na državnem kot na lokalnem nivoju. Poudarek je bil na vprašanjih in mnenjih članic in članov lokalnih odborov.

Predsednik dr. Cerar je dejal: “Zavedamo se, da imamo v članstvu neverjeten potencial na lokalnem nivoju. Dajete nam moč, da se trudimo, da bomo skupaj z vami naredili nekaj dobrega za Slovenijo. Naša naloga je, da potrpežljivo in z vztrajnim delom in medsebojnim spoštovanjem drug do drugega sledimo svojim prioritetam, programu stranke in koalicijskim zavezam. Hkrati pa moramo drug drugemu in javnosti sporočiti, kaj delamo dobro.” Dodal je še, da je bil obisk vlade v regiji dobro pripravljen, ter da je pomembno, da “skupaj s poslanci še naprej razvijajo projekte, na katerih delujejo”.

Sledila so vprašanja članov ministrom, predsedniku in vodstvu stranke na temo elektroenergetike, razvoja Haloz, hitre ceste Hajdina Ormož, zdravstva, govora je bilo tudi o gospodarstvu, finančni nedisciplini in bančni luknji, kjer je bilo poudarjeno, da ta vlada ni odgovorna zanjo, se jo pa trudi sanirati.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je dejala, da si Slovenija ne sme privoščiti prvo in drugo razrednih državljanov v smislu zdravstvene oskrbe. Glede privatizacije zdravstvenega sistema je dodala: “Zagovarjamo javno zdravstvo, ki mora biti solidarno, dostopno in pravično.”

Predsednica lokalnega odbora Pesnica je povedala, da lokalni odbor dobro sodeluje z ministri in ministrstvi: “Imamo veliko lokalnih izzivov in ministri se na njih odzivajo.”

Prisotni so bili predstavniki in člani lokalnih odborov Lenart, Ormož, Pesnica, Maribor, Ptuj, Ruše, Slovenska Bistrica.

Več o vladnem obisku v Podravju lahko preberete TUKAJ.

Galerijo na Facebooku si lahko ogledate TUKAJ.