LO Dravograd nadaljuje z zbiranjem sredstev za defibrilatorje, tokrat za krajane Ojstrice

LO SMC Dravograd je danes predal v uporabo že četrti avtomatski defibrilator, kupljen s pomočjo humanitarne akcije, v kateri so zbirali prostovoljne prispevke. Tokrat je predaja defibrilatorja potekala v naselju Ojstrica. Prebivalci Ojstrice, Goriškega vrha, Velke in Kozjega vrha so namreč precej oddaljeni od centra Dravograda in s tem do nujne medicinske pomoči ob morebitnih srčnih zastojih, zato so se v LO SMC Dravograd odločili, da to življenjsko pomembno napravo čim bolj lokacijsko približajo prebivalcem omenjenih območij.

Predsednik LO SMC Dravograd Zvonko Burja se je zahvalil vsem donatorjem ter terenskemu odboru za ves trud in prizadevanje v času trajanja humanitarne akcije. V tem letu bodo s tovrstnimi humanitarnimi akcijami nadaljevali, saj želijo postaviti defibrilatorje še na treh območjih v občini Dravograd.

Potem ko so defibrilator predali v uporabo, so predstavniki Rdečega križa Dravograd številnim zbranim na vadbenih lutkah prikazali, kako defibrilator tudi dejansko uporabiti.

20160424_150854 (Large)DSC08782 (Large)20160424_141329 (Large)