Lista SMC za volitve v Evropski parlament vložena

Kandidatke in kandidati SMC na čelu z nosilcem liste Gregorjem Peričem so danes v prostorih Državne volilne komisije vložili kandidatno listo za nastop na majskih volitvah v Evropski parlament. Gre za listo radikalno zmernih kandidatov, ki so optimistično realni.

Kandidate sta prišla ob vložitvi podpreti tudi podpredsednik stranke Igor Zorčič in generalni sekretar Andrej Klemenc. Kot je dejal Perič, bo SMC v kampanji zagovornica proevropskosti, borili se bomo za zmernost in opozarjali na nevarnost levih in desnih populizmov. “Zaradi grožnje, da se anti EU blok populistov okrepi in prične zavirati sprejemanje zakonodaje je treba na volitve!”

V SMC opažamo, da vse vrednote, za katere smo se pred tridesetimi leti borili kot za »evropske«, danes v EU niso več samoumevne. Nasprotno, ogrožajo jih populisti in skrajneži vseh vrst, levi in desni. Zato bomo v SMC v tej kampanji glasniki moderne, evropske politične misli v slovenski politiki: vladavine prava, demokracije, države blaginje, človekovih pravic in razvoja za mir. Ne bo dovolj le opozarjati na nevarne skrajnosti, ampak se bomo za zaupanje spopadli tudi tisti, ki smo alternativa skrajnostim.

Igranje na orglice, poimenovanje dvoran in večerje s “pomembneži” pač ne prinašajo koristi slovenskim državljankam in državljanom. Treba je delati, trdo delati. In SMC je z delom evropske komisarke mag. Violete Bulc in dr. Mirom Cerarjem to že pokazala.

Slogan v tokratni kampanji bo “svoboda, solidarnost, Slovenija”, saj si prizadevamo za EU, ki bo svobodna, solidarna in v kateri bo Slovenija igrala pomembno vlogo. Poleg Gregorja Periča listo sestavljajo še: Helena Cvikl, Janja Sluga, Miha Rebolj, Branislav Rajić – Bane, Bojana Cvahte, Vesna Ugrinovski in Aleš Prijon.

https://twitter.com/StrankaSMC/status/1121033233725120515