Lilijana Kozlovič za 24 ur zvečer: Varnost je prioriteta, prav ta vlada je Policiji dodelila precejšnja dodatna sredstva

Poslanka Lilijana Kozlovič je za oddajo 24 ur zvečer poudarila, da je varnost prioriteta in da je prav ta vlada vložila precejšnja dodatna sredstva v izboljšanje kadrovskih in materialnih razmer v Policiji. O predlogih za drugačna policijska pooblastila pa je dejala, da se je na spremenjene varnostne razmere potrebno odzvati, pri tem pa opozorila, da ta pooblastila ne smejo pretirano posegati v samo svobodo posameznika.
Kozlovičeva je znova poudarila, da je Slovenija še vedno varna država, hkrati pa smo se dolžni na varnostne dogodke odzivati. SMC je liberalna stranka, zato je za nas pomembno, da sočasno tudi varujemo človekove pravice. Ne morem pa pristajati na vnaprejšnje obtožbe, da bodo policisti zlorabljali pooblastila. Vse do sedaj kaže ravno nasprotno, prisile je v primerjavi s prejšnjimi leti manj, njihova ravnanja so zakonita, policisti so zaupanja vredne osebe, orožje ali pa orodje postane nevarno v rokah tistih, ki so nevarni.