Dr. Kopač na Programski konferenci: “Ljudje čutijo, da delamo v njihovo korist”

Generalni sekretar dr. Erik Kopač je na Programski konferenci poudaril, da grejo stvari v Sloveniji na bolje, za kar gre zahvala vladi, ki jo vodi dr. Miro Cerar skupaj z našimi državljankami in državljani.

Dr. Kopač je izpostavil, da je naša gospodarska rast stabilna in temelji na izvrstnih rezultatih izvoza, na rekordnih rezultatih turizma. “Vse to pa na garaškem delu naših ljudi, ki morajo tekmovati v težkem globalnem poslovnem okolju”, priznava dr. Kopač. Dodaja, da so “mnogi pričakovali, da ne bomo zmogli, a ima naša država stabilnejše gospodarstvo od mnogih držav v EU”. Spomnil je, da je Slovenija znova finančno suverena država, letos smo tudi uradno izšli izpod stroge evropske kontrole.

Dr. KopaČ: “Pozabili smo že, da nam je grozila evropska trojka”.

Dr. Kopač opozarja, da v SMC trdo delamo vsak dan; v SMC so ljudje strokovni, naša stranka pa se širi. Vsak dan se nam pridružujejo novi člani. Lokalni odbori so vse bolje organizirani, številni odbori prispevajo pobude, trdo delajo, od njih dobivamo dobre, natančne in točne informacije s terena o tem, kaj ljudje želijo, da naredimo zanje, katere so največje težave in kje, kako moramo v SMC delati, dodaja dr. Kopač.

Dr. Kopač: “Ljudje čutijo, da delamo v njihovo korist”.

Ljudje prav tako čutijo, ko v SMC naredimo napako, in tega se je treba zavedati. Za to nas kaznujejo bolj kot ostale, ker od nas tudi več pričakujejo, priznava dr. Kopač in dodaja, da ljudje tudi čutijo, da trdo delamo. Da se trudimo, da ne delamo samo za SMC ali v svojo korist, ampak da naš premier in mi z njim želimo boljše življenje za vse državljanke in državljani.

Pred nami sta še dve dobri leti, opozarja dr. Kopač. “Dve leti dela, rasti, razvoja, dve leti naložb, novih delovnih mest. Leti, v katerih bodo imeli naši mladi več možnosti in priložnosti za boljše življenje. Te priložnosti ustvarjamo danes”, izpostavlja dr. Kopač.

Dr. Kopač: “Jedro naše politike je pravica. Pravica ljudi do javnega zdravstvenega sistema, pravica ljudi, da lahko poskrbijo za vse svoje potrebe, da jih ne ubija počasna birokracija. Moramo ustaviti kriminal in ropanje v tej državi. Moramo zaščititi naravne vire naše lepe dežele. Moramo razvijati pogoje za zdravo življenje. SMC mora ljudem vrniti optimizem. Če ne mi, kdo potem?”

Dr. Kopač je udeležencem Programske konference povedal, da je šel v politiko, ker je verjel in še vedno verjame, da lahko stvari spremenimo, da se jih da spremeniti. “In še vedno verjamem in zaupam mojim kolegom, s katerimis mo začeli to zgodbo, da so pošteni, da želimo skupaj urediti stvari v naši Sloveniji tako, da nam bo vsem boljše in da bo boljše tudi za naše otroke”, zaključuje dr. Kopač.

Dr. Kopač: “Zato moramo biti enotni in povezani. Sam osebno težko pristajam na delitve med nami, na posamezne akcije, ki niso plod dogovora. Prepričan sem, da je najpomembnejša naloga vseh nas poskrbeti za boljšo prihodnost Slovenije, ne pa naše individualno mnenje. SMC ima načrt. Kdor je z nami, mora temu načrtu ne samo slediti, ampak ga uresničevati. Samo če bomo res delali za isti cilj, nam bo uspelo”.