Minister Počivalšek o novici, da 86% občanov podpira investicijo Magne v Hočah: Menim, da večina okoliških prebivalcev pa tudi Slovencev investicijo podpira

Anketa, ki je bila opravljena v občini Hoče-Slivnica in je prejela več kot 1400 odgovorov, je pokazala, da kar 86% občanov podpira investicijo Magne v njihovem lokalnem okolju. “Menim, da večina okoliških prebivalcev pa tudi Slovencev investicijo podpira, imamo pa problem, da tisti, ki so za, niso tako glasni kot nasprotniki,” je komentiral minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Sporočil je tudi novico o dogovoru s Perutnino Ptuj glede zemljišč, kar pomeni, da je ministrstvo svoj pogled že usmerilo v pridobivanje okoljevarstvenega soglasja.

Poslanka Andreja Potočnik, tudi predsednica odbora DZ za gospodarstvo, se je na svojem Facebook profilu odzvala za dogajanje okoli te ključne investicije v Podravju. “Podpiram investicijo Magne v Slovenijo, ker bo prinašala nova delovna mesta tudi mladim, z dostojnim plačilom, ker to pomeni razvoj ne samo podravske regije, vendar celotne Slovenije. To so investicije, ki omogočajo, da si lahko kruh služiš doma v svoji državi in ti ni potrebno hoditi čez mejo,” je povzela na koncu svojega zapisa. Celoten zapis, z mnogimi poudarki z Večerove javne razprave, si lahko ogledate TUKAJ.