Kandidatka SMC na predsedniških volitvah je dr. Maja Makovec Brenčič

Svet Stranke modernega centra na včerajšnji seji na predlog predsednika stranke dr. Mira Cerarja za kandidatko SMC za predsednico republike soglasno potrdil dr. Majo Makovec Brenčič.

Predsednik vlade je na svetu poudaril, da je to velik dan za SMC, saj smo prvič podprli kandidatko za predsednico države. “V SMC smo prepričani, da Slovenija potrebuje predsednico, ki bo aktivna in prisotna v javnosti ter bolj odločna v svojih stališčih. Naša kandidatka Maja ne ponuja zgolj prazne forme, temveč vsebino in srce!”

Po besedah predsednika je svet stranke s soglasno podporo kandidaturi izkazal, da verjamejo v njo, da je resna in da prinaša svež odnos do te funkcije. “Danes je res velik dan za SMC, saj prvič podpiramo kandidatko za najvišjo funkcijo v državi,” je v izjavi novinarjem po nocojšnji seji sveta dejal Cerar.

Dr. Miro Cerar, predsednik SMC:

Naša Maja je pogumna, odločna, ne boji se dajati izjav o pomembnih in konkretnih vprašanjih, četudi so težka. Je vedno odprta za dialog in verjamem, da je pravi in najboljši kandidat za to funkcijo.