Kamal Izidor Shaker: Veseli nas, da je Evropska komisija prepoznala pomen krožnega gospodarstva, ki je usmerjeno predvsem v trajnostni razvoj

»Veseli nas, da je Evropska komisija prepoznala pomen krožnega gospodarstva, ki je usmerjeno predvsem v trajnostni razvoj,« je v izjavi za medije ob javni predstavitvi mnenj o svežnju Evropske komisije o krožnem gospodarstvu za spodbujanje konkurenčnosti, ustvarjanje delovnih mest in trajnostno rast poudaril predsednik Odbora za zadeve Evropske unije Kamal Izidor Shaker.

Krožno gospodarstvo je odziv na pritisk rastočega gospodarstva in potrošnje na omejene vire in nosilno sposobnost okolja, zato je »glede na pritisk gospodarstva in gospodarske rasti pomembno, da dajemo pomen ponovni uporabi odpadnih snovi in tako zaokrožimo zgodbo,« je dejal predsednik odbora Shaker.

»Tudi z javno predstavitvijo mnenj, ki jo organiziramo v okviru Odbora za zadeve Evropske unije, pripomoremo k temu, da bo Evropska komisija s strani držav članic prepoznala interes in željo prispevati k razvoju svežnja ukrepov, ki ga je objavila komisija,« je še dodal poslanec Kamal Izidor Shaker.

V javni predstavitvi mnenj je dr. Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Republiki Sloveniji, dejal, da je krožno gospodarstvo del prve prednostne naloge Evropske komisije in da ga bo Evropska komisija tudi izdatno finančno podprla: »Iz sklada za raziskave in inovacije bo za krožno gospodarstvo na voljo 650 milijonov evrov, iz strukturnih skladov pa 5,5 milijarde evrov.«