Jure Leben: »Nisem magister znanosti, sem Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske«

Objavljamo pojasnilo, ki ga je glede napačne uporabe naziva posredoval Jure Leben, član stranke SMC. Obljavljamo tudi odločbo, s katero ima Jure Leben v Sloveniji priznano drugo stopnjo visokošolskega izobraževanja po Zakonu o visokem šolstvu, smer okoljska presoja in upravljanje.

»Zelo mi je žal za napako, ki se je zgodila. Nisem magister znanosti, sem Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske.

Leta 2008 sem v Oxford Brookes University, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, pridobil naslov Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske. Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo mi je leta 2010 za namen zaposlovanja izdalo odločbo, s katero imam v Sloveniji priznano drugo stopnjo visokošolskega izobraževanja po Zakonu o visokem šolstvu, smer okoljska presoja in upravljanje.

V Sloveniji lahko tako uporabljam v tujini pridobljeni naslov Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske.

To odločbo (v priponki), iz katere jasno izhaja, da imam priznano drugo stopnjo visokošolskega izobraževanja, sem predložil vsem delodajalcem. Žal sem v nekaterih manj uradnih predstavitvah naziv neposredno prevajal v slovenščino kot magister oz. magister znanosti. Naknadno so me opozorili, da v tujini pridobljenega naziva ne bi smel prevajati in da bi ga moral uporabljati natanko tako kot je zapisano v odločbi: Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske.

Napaka je nenamerna in jo iskreno obžalujem.«

Jure Leben, Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske

 

Odločba, s katero ima Jure Leben v Sloveniji priznano drugo stopnjo visokošolskega izobraževanja

pdf