Janja Sluga: ”Koalicijo” DeSUS, SD in SDS zanima le oblast, boj za stolčke in vse kaj drugega, kot odgovornost do državljank in državljanov

»Najlepši način za počastitev praznika Mestne občine Celje, praznika vseh Celjank in Celjanov, bi bila včerajšnja potrditev zakona o nujni sanaciji Celja na pristojnem odboru v Državnem zboru in to ravno v času, ko je na Mestni občini Celja poteka proslava občinskega praznika Celja. Istočasno so včeraj poslanci DeSUS, SD in SDS prisolili veliko klofuto Celju in blokirali obravnavo zakona, ki bi po treh desetletjih končno omogočil sanacijo Celja,« se je na včerajšnje dogajanje v Državnem zboru na novinarski konferenci odzvala poslanka SMC in prvopodpisana pod zakon, Janja Sluga.

Kot je dejala, »je koalicija DeSUS, SD in SDS stopila iz sence in pokazala, da jih ne zanima nič drugega, kot oblast, boj za stolčke in vse kaj drugega, kot pa odgovornost do državljank in državljanov. Zavestno in brez, da bi trenili z očesom, so onemogočili, da bi Celjani živeli v bolj zdravem okolju, da bi se naši otroci igrali na čistih igriščih in da staršev vrtčevskih otrok ne bi vsak dan posebej skrbelo, ko svoje otroke peljejo v vrtec z zastrupljeno zemljo.«

Spomnila je, da so isti akterji po poročilu preiskovalne komisije TEŠ6 sodelovali in si krili hrbte tudi pri investiciji TEŠ6, kjer so davkoplačevalcem ukradli milijone. »Očitno stare etablirane stranke delujejo ne enak način že več kot 20 let in z njimi Celje ne bo dočakalo sanacije. Ravno njihovi ministri in poslanci so v preteklosti najbolj glasno obljubljali Celju sanacijo. G. Roko Žarnič, bivši minister za zdravje in trenutni DeSUS-ov poslanec Tomaž Gantar, minister Dejan Židan, bivša poslanka SD ga. Andreja Rihter, trenutni SD poslanec g. Jan Škoberne in SDS poslanec Vinko Gorenak, tudi kandidat za poslanca listi SDS za Celje. Nekateri poslanci, ki so zakonu obljubljali podporo, so včeraj zvečer sedeli na proslavi ob prazniku MOC, medtem, ko sem se jaz v hramu demokracija borila za Celje,« je dejala poslanka.

Poudarila je, da za ceno miniranja SMC, ki dela za ljudi, zdaj kratko potegnejo ravno ljudje. »In to je cena, za katero se bom borila z vsemi močmi, da je Celjanke in Celjani ne bodo plačali. Nad ravnanjem DeSUS, SD in SDS sem razočarana, žalostna in jezna,« je zaključila.

 

Novinarska konferenca na temo odziva na obstrukcijo odbora za okolje in prostor s strani poslancev SD, SDS in Desus ob obravnavi zakona za nujno sanacijo Celja.

Objavil/a Janja Sluga dne 12. april 2018