Jani Möderndorfer: Pri Zakonu o lekarniški dejavnosti so potrebni kompromisi, a dobri, nikakor gnili

Poslanec Jani Möderndorfer je v zvezi s predlogom zakona o lekarniški dejavnosti poudaril, da bodo potrebni dobri kompromisi, nikakor pa ne gnili. Möderndorfer verjame, da ima ministrstvo s tem zakon dobre namene in da bo tudi sam naredil vse, da predlog spremenijo tako, da bo dober za vse.

Prepričan je, da tako, kot on zaupa ministrstvu, tudi ministrstvo zaupa poslancem, ki zadnji odločajo o tem, kaj je prav in kaj ne.

Sicer pa je Möderndorfer opozoril, da so v lekarniški dejavnosti različni interesi, vrti se veliko denarja in je “marsikomu v interesu, da se nič ne spremeni, ali pa da se drastično spremeni”.

Naštel je nekaj pripomb k predlogu zakona. Po njegovem mnenju morajo, če želijo poceniti zdravila, monopole ukinjati, ne pa jih vzpostavljati. Prav tako ne ve, zakaj bi samo lekarne imele možnost, da jih vodi le strokovna oseba, saj je treba potem taka merila vzpostaviti na vseh področjih. Med ključnimi pripombami je izpostavil še vprašanje obveznega članstva v lekarniški zbornici in kot zmotno označil stališče, da zbornica ne bo preživela brez obvezne članarine.