Izvršni odbor SMC enotno podpira odločitev dr. Brgleza, da ustavi zlorabo referenduma

Izvršni odbor Stranke modernega centra je sinoči enotno podprl odločitev predsednika Državnega zbora in podpredsednika stranke dr. Milana Brgleza, da zavrne referendumske pobude, ki zlorabljajo pravico do referenduma.

Sindikat delavcev migrantov je vložil pobude za več referendumov o zakonih, ki vsebinsko niso povezani z njegovimi zahtevami. Tako je želel ustavil uveljavitev vrste zakonov, ki urejajo pomembna vprašanja za druge skupine državljanov. Takšne referendumske pobude so zato zloraba pravice do neposrednega odločanja na račun sodržavljanov.

Dr. Milan Brglez je odločitev sprejel po tehtnem premisleku in po posvetih z ustavnimi pravniki ter zakonodajno-pravno službo Državnega zbora. Sindikati so namreč javno napovedali, da bodo pobude za razpis referendumov vlagali še naprej, dokler ne dosežejo svojega cilja. S tem bi popolnoma blokirali delo Državnega zbora. Predsednik DZ je s svojo odločitvijo zaščitil pravico vseh drugih državljanov, da uveljavljajo svoje interese in pravice.

Izvršni odbor SMC je znova spomnil, da je pravi način reševanja zadev in uveljavljanja interesov dialog in utečeni postopki dogovarjanja, ki prav tako že potekajo.

Več o odločitvi dr. Brgleza lahko preberete TUKAJ.

Tudi poslanska skupina SMC odločno podpira dr. Brgleza. Veo tem TUKAJ.