Izredna seja LO Brežice o begunski krizi – Predsednik Jurman: Pomagajmo!

 V petek , 18. septembra, zvečer se je na izredni seji sestal Svet LO SMC Brežice in obravnaval eno samo točko dnevnega reda, to je begunska kriza v Brežicah in širšem lokalnem območju. Člani sveta, med njimi tudi poslanec in občinski svetnik Igor Zorčič, so se seznanili s poročilom o trenutnih razmerah v občini Brežice in se dogovorili za prve ukrepe, s katerimi bodo pomagali beguncem. Predsednik odbora Tomislav Jurman, ki je prevzel tudi koordinacijo aktivnosti LO pri pomoči beguncem, poziva vse članice in člane, naj pomagajo, kolikor lahko. Informacije bodo na voljo na spletni strani in FB LO SMC Brežice.
Odbor bo tudi pisno pozval vse svoje članice in člane k nudenju pomoči beguncem. Pomagati je mogoče na več načinov: z nudenjem fizične pomoči pri razdeljevanju pomoči, s prevajanjem, informacijski pomoči in pojasnjevanjem pravic ali pa v obliki materialnih in finančnih donacij. Za koordinacijo vseh aktivnosti bo ves čas na voljo predsednik lokalnega odbora Tomislav Jurman, ki bo poskrbel za pretok informacij in povezovanje s humanitarnimi organizacijami ter usklajeval morebitne potrebe po prevozih.
Na spletni strani LO SMC Brežice in njihovi FB strani bodo objavljene povezave do humanitarnih organizacij v občini Brežice, prav tako pa tudi pomembne telefonske številke in naslovi spletnih strani, ki nudijo podrobne informacije o tem, kako je mogoče najbolj učinkovito pomagati beguncem.
Lokalni odbor bo za begunce prispeval še 1200 plastenk vode, ki jo bodo dostavili na enega od zbirnih centrov.