Iz današnjega posveta: Slovenci smo narod idej

Obiskanost današnjega posveta na temo povezovanja potencialov za trajnostno prihodnost kaže, da je volja in želja po povezovanju v Sloveniji vedno močnejša. Posveta v Kreativnem centru Poligon se je poleg predsednika vlade dr. Mira Cerarja in ministra Zdravka Počivalška ter ministrice Irene Majcen udeležila tudi poslanka mag. Margareta Guček Zakošek.

Premier dr. Miro Cerar je na posvetu poudaril, da ima Slovenija odlične potenciale za trajnostni razvoj, ki ga lahko izkoristi za nov razvojni zagon. Ob tem je tudi povedal, da vlada podpira razvoj zelenega gospodarstva in izpostavil okvirni program za zeleno gospodarstvo, ki je že v pripravi.

V krovnem dokumentu za črpanje evropskih sredstev smo zapisali, da bo Slovenija pri vlaganjih sledila načelu učinkovitosti, ki bo krepilo vrednost tako gospodarskega, kot tudi naravnega, kulturnega in družbenega kapitala.

“Posebej sem vesela, da predsednik vlade aktivno podpira pobude za zeleno reformo in trajnostni razvoj RS, kot tudi obstoj in nadaljnje delovanje Kreativnega centra Poligon,” je ob dogodku dejala predsednica parlamentarnega odbora za gospodarstvo mag. Guček Zakošek in dodala:

Organizacije, kot je Kreativni center Poligon, so za našo družbo bistvenega pomena, saj smo narod idej, ki jih moramo znati še bolje udejanjiti.

Poslanka pojasnjuje, da Slovenija za nadaljnji razvoj, ohranjanje blaginje in konkurenčnosti potrebuje trajnostne koncepte, ki upoštevajo tako ekonomske, okoljske kot tudi družbene vidike, bistvo povezovanja pa je predvsem v doseganju rasti delovnih mest: “Stabilna delovna mesta imajo nedvomno pozitiven vpliv na gospodarstvo v celoti,” še dodaja.