Intervju z Vido Šušterčič

1. Kako bi opisali vaš vsakdanjik? Vas skozi dneve vodi kakšen življenjski moto?

Zame je še vedno najpomembnejša družina in služba. Jutro se prične z manjšimi gospodinjskimi opravili, v službi se trudim, da bi bilo delo kvalitetno opravljeno, da bi strankam, ki se obračajo name – delam na oddelku za okolje, prostor in infrastrukturo na Občini Trebnje, podala razumljive napotke, da bi prispevala k boljšemu življenju in razvoju v občini Trebnje. Popoldne je namenjeno gospodinjstvu, delu na vrtu, in druženju s prijatelji. Moj življenjski moto je, da je vsak dan posebej potrebno preživeti lepo in ustvarjalno.

2. Kaj najraje počnete, ko si vzamete čas samo zase? Kaj vam predstavlja smisel življenja?

Preberem kakšen članek, ki me bogati v smislu boljšega poznavanje človekove notranjosti, same psihe pa tudi o urejanju prostora, kar je moje delo v službi. Z veseljem berem članke o zelenjavi in rožah, najrajše pa prebiram zgodovinsko literaturo.
Smisel življenja je skrbeti zase in za svoje bližnje pa tudi za okolico in okolje. Če so ljudje v moji okolici srečni in nasmejani, se tudi meni dan lepo odvija.

3. Ali ste v občini Trebnje odraščali od malih nog? Kako bi opisali vašo občine, ter njene občanke in občane? Kje vi osebno vidite razvojne prednosti/razvojni potencial vaše občine?

Ja, Trebanjka sem. V otroških letih je bilo Trebnje majhno naselje, vsi smo se poznali. Glede na to, da je Trebnje izjemo zanimivo, se je življenje zelo spremenilo. Na srečo imamo veliko delovnih mest, nov vrtec, zdravstveni dom, dom starejših občanov… A vendar osnovna šola poka po šivih, prav tako tudi za kulturno življenje ni poskrbljeno, saj nimamo kulturnega doma. Več bi morali narediti za ranljive skupine, za mlade in tudi dodatne kapacitete za najstarejše.

4. Kdaj in zakaj ste se odločili sodelovati v lokalni politiki? Koliko časa ste že članica stranke SMC in kakšni so bili razlogi, da ste se priključili stranki? Kaj vam predstavlja stranka SMC in njene vrednote?

V lokalni politiki sem začela sodelovati, ko sem postala članica SMC, dvakrat sem kandidirala za svetnico in vsakič mi je uspelo. Članica SMC sem postala kmalu po ustanovitvi, prej nikoli nisem bila članica nobene stranke, ko pa je bila SMC ustanovljena, mi je bila glede na predstavljen program in glede na to, da sem verjela, da je v našem okolju nujno delovanje neke sredinske stranke, SMC najbližja. V okviru SMC pa sem imela vizijo spremeniti zakonske predpise na državni ravni, predvsem, kar se tiče urejanja prostora in varstva okolja, saj to področje ni urejeno stimulativno za investitorje in tudi ne primerno trajnostno naravnano.
Stranka SMC mi je omogočila, da sem kar dobro spoznala, kako deluje naša država, kako se vodi politika in realizirajo različne pobude in odločitve.

5. Bi na koncu želeli izpostaviti še kakšno temo?

Všeč mi je, da se vodstvo stranke dogovarja z vsemi političnimi opcijami, da je državotvorna in da ima še vedno vizijo izboljšati pogoje za življenje naših državljanom.

Zahvaljujem se vam za odgovore!