Imenovana novi generalni sekretar in vodja programskega sveta SMC

Svet Stranke modernega centra je na današnji seji imenoval novega generalnega sekretarja in vodjo programskega sveta SMC, ki ju je predlagal predsednik stranke Zdravko Počivalšek. Z današnjima odločitvama so tako priprave na programski kongres stranke, ki je predviden spomladi, v polni meri stekle.

Za generalnega sekretarja SMC je bil imenovan ekonomist Miha Rebolj, 42-letni podžupan Občine Jesenice in nekdanji reprezentant slovenske hokejske reprezentance. Letos je kandidiral za evropskega poslanca na listi SMC, lani in v letu 2014 pa tudi za župana Občine Jesenice. Za SMC je kandidiral tudi na parlamentarnih volitvah. V svoji predstavitvi je dejal, da kot svojo ključno vlogo na mestu generalnega sekretarja vidi podporo lokalni mreži, ki je še vedno ena ključnih prednosti SMC v primerjavi z drugimi liberalnimi strankami. »Odgovorno bom vodil sekretariat stranke, da bo ta odličen servis vsem našim članom, pa tudi našim odličnim predstavnikom, ki odgovorno opravljajo delo na ministrstvih in v Državnem zboru,« je izpostavil. Na mestu generalnega sekretarja je Miha Rebolj zamenjal Andreja Klemenca, ki je to funkcijo opravljal od oktobra 2018.

Programski svet je nov organ stranke, ki je bil ustanovljen s spremembo statuta na nedavnem kongresu stranke in je nadomestil dotedanjo programsko konferenco. Z današnjim imenovanjem Aleša Vidmarja za vodjo programskega sveta je tako organ, ki združuje strankine programske odbore in definira programske usmeritve stranke, tudi polno operativen. V predstavitvi članicam in členom sveta je Aleš Vidmar, 41-letni magister znanosti s področja politologije in v.d. direktorja Inštituta za vode Republike Slovenije, predstavil svojo vizijo organizacije in dela programskih odborov. Kot temeljno usmeritev je opredelil trajnostni razvoj, okoli katerega je nanizal tako organizacijske kot vsebinske usmeritve prihodnjega dela. »SMC je branik pred avtoritarnim, skrajno desnim ali levim populizmom, pomen in moč pri iskanju skupnih rešitev moramo dati stroki,« je poudaril.

Miho Rebolja in Aleša Vidmarja je svet stranke imenoval soglasno.

Zdravko Počivalšek, predsednik SMC:
»Današnji svet stranke je še en korak v konsolidaciji stranke, ki sem jo napovedal na septembrskem kongresu. Z ekipo delam vse, kar je v moji moči, da gremo naprej – ne levo, ne desno, ne nazaj, temveč le naprej. Za to pa je po opravljenem notranjem demokratičnem procesu nujna enotnost stranke, za to je potreben sodelovalen in konstruktiven duh. Naša stranka je pomemben dejavnik pri ustvarjanju prihodnosti Slovenije, temelji za to pa so gospodarska stabilnost, pravična socialna država, svobodomiselnost in trajnostni razvoj. Ob tem se posebej zahvaljujem dosedanjemu generalnemu sekretarju Andreju Klemencu, ki je ogromno naredil za razvoj stranke, in si želim, da prispeva k naši zgodbi še naprej.«