Hvala za vaše glasove. Zagotavljamo, da jih bomo udejanili v dobro vseh.

Hvala vsem, ki ste na današnjih volitvah podprli Stranko modernega centra SMC. Hvaležni smo za vsak glas in zagotavljamo, da ga bomo udejanili v dobro vseh, tudi tistih, ki niso volili za nas.

Predsednik dr. Miro Cerar je v prvem odzivu dejal: “V SMC smo šli na tokratne volitve z dvema ciljema: obdržati soliden položaj v občinah, kjer smo bili v zadnjih štirih letih najbolj aktivni in poseči po županskih mestih, kar nam v prejšnjem mandatu ni uspelo. V to smo usmerili več pozornosti kot pred štirimi leti in kot kaže smo bili pri tem uspešni. Trenutni rezultati kažejo, da imamo župana v dveh občinah, v Beltincih in Osilnici in da se nam obeta nekaj uvrstitev v drugi krog, pri čemer najbolj izstopa tekma za župana v drugem največjem slovenskem mestu.

Tega sem izjemno vesel, najbolj zato, ker prinašajo naši kandidati v vse te občine sveže poglede na prihodnost in so dovolj izkušeni, da jih bodo znali tudi udejaniti.”

 

Naša politika je zmerna, vodi jo želja po razvoju in povezovanju in tam, kjer bomo prisotni tudi v prihodnjih štirih letih, bomo zvesti tem načelom. Trdim, da mora biti politika na lokalni ravni osredotočena na ideje, ne na ideologijo. Teh pa imamo v SMC dovolj, da tudi s te pozicije, ki se nakazuje danes, gledamo v prihodnost optimistično. “