Horst Hafner, čestitka ob 1. obletnici stranke SMC

Spoštovani,

v torek, 2. junija 2015, bo minilo leto dni, odkar smo na ustanovnem kongresu soglasno sprejeli odločitev, da se ustanovi (nova politična sila v Sloveniji) Stranka Mira Cerarja – SMC.

V tem kratkem času smo več kot uspešno izpeljali državnozborske volitve, na katerih smo dosegli zgodovinski rezultat. Rezultat, ki nam je omogočil 36 mandatov za naše ugledne poslanke in poslance v Državnem zboru Republike Slovenije, med katerimi je tudi prvi med enakimi, podpredsednik stranke in predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez.

Naš predsednik stranke SMC, prof. dr. Miro Cerar, je oblikoval in vodi vlado. Poleg tega na podlagi rezultatov naše stranke v vladi deluje 8 izjemno kvalitetnih ministric in ministrov.

Kmalu za državnozborskimi so potekale lokalne volitve, na katerih smo oziroma ste dosegli izjemno dobre rezultate, saj imamo v občinskih svetih po vsej Sloveniji 307 uglednih občinskih svetnic in svetnikov.

V Bruslju interese državljanov celotne Evropske unije zelo uspešno zastopa naša članica, evropska komisarka mag. Violeta Bulc.

Vseh teh rezultatov ne bi dosegli, v kolikor ne bi na lokalni ravni imeli prav Vas cenjene članice in člani SMC. Nikakor pa ne smemo pozabiti tudi naših simpatizerjev, ki jih je bilo na državnozborskih volitvah več kot 300.000!

Zavedajmo se, da smo šele na začetku naše ‘zgodbe’, in da je pred nami veliko izzivov. Eden glavnih je zagotovo povečanje blaginje za slehernega posameznika v naši domovini Sloveniji.

Spoštovane kolegice in kolegi stranke SMC, naj bi dovoljeno, da Vam ob tem jubileju iskreno čestitam. Poleg tega se Vam želim iskreno zahvaliti za vašo podporo, za vse resurse, ki ste jih tako nesebično vložili v projekt, ki ga je začrtal predsednik stranke SMC prof. dr. Miro Cerar.

Želim, da skupaj, drug ob drugem, nadaljujemo začrtano pot in prepričan sem, da nam bo uspelo!

S spoštovanjem,
Horst Hafner, namestnik generalnega sekretarja SMC