Gregor Perič – vodja poslanske skupine SMC: ”V jeseni nas čaka še veliko dela.”

Minuli teden so se v Državnem zboru tudi uradno pričele parlamentarne počitnice, kar pomeni, da se poslanke in poslanci odpravljajo na zaslužen počitek, delovni proces v parlamentu pa se je upočasnil. Kot pa je v pogovoru za Slovensko tiskovno agencijo dejal vodja PS SMC, Gregor Perič bo v jeseni potrebno zavihati rokave, saj nas na mizi čaka še nekaj ključnih zakonov. In prav k branju slednjega, vas v današnjih SMC novicah tudi vabimo.

Ključni zakoni, ki smo jih zamaknili, kot je zakon o demografskem skladu, so tisto, kar želimo spraviti skozi sito DZ, saj Slovenija to potrebuje. Bomo pa to izpeljali na še bolj tenkočuten način, potrebnih bo še več pogovorov in dogovorov. Perič je v izjavi za STA glede pričakovanj za politično jesen ocenil, da je izvolitev ministra za digitalno preobrazbo dodaten dokaz, da vlada lahko deluje tudi v prihodnje ozirom ima zadostno večino v DZ. Verjame, da se bomo jeseni osredotočili na ključne zadeve za vlado, kjer bomo uspeli po njegovem mnenju oblikovati dovolj široko soglasje.
Že doslej je po Peričevih ocenah vladna koalicija pokazala zelo veliko in naredila pomembne korake, morda tudi nekatere, ki so videti majhni, a so simbolno dragoceni. Navedel je sprejetje novele zakona glede financiranja zasebnega šolstva. Optimistični smo, da bo tudi z okrepljeno ministrsko ekipo moč stvari potiskati naprej.
Vlada in DZ imata po našem mnenju še veliko izzivov in potenciala za sodelovanje. Gregor Perič je za STA pohvalil konstruktivno držo posameznih strank v opoziciji, pa tudi poslanske skupine nepovezanih poslancev, ki je po njegovih ocenah pokazala razumevanje za posamezna vprašanja. V tej poslanski skupini so sicer trije nekdanji poslanci SMC. “Tu se dejansko izkaže moč demokracije tudi v DZ. Takih potez, ko uspemo pogledati preko naših okvirov in meja, si želim še veliko več tudi v prihodnje,” je zaključil Gregor Perič.