Green&Safe je nov znak, ki jamči visoke higienske standarde v slovenskem turizmu

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje pripravilo priročnik Odgovorni potovalni standardi slovenskega turizma. Ta pod novim znakom Green&Safe spodbuja k odgovornemu, varnemu in trajnostnemu poslovanju turističnih ponudnikov in destinacij.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je novosti pospremil z besedami: »Vrednote, ki se jim je slovenski turizem zavezal v svojih strateških usmeritvah, kot so zeleno, zdravo, lokalno in trajnostno, postajajo zdaj, ko je v naše navade, tudi potovalne, posegel novi koronavirus, globalna turistična abeceda. Slovenski turizem je zavezanost vsemu, kar poosebljata zdravje in varnost, že dokazal. Zanesljivo bo zmogel tudi visoka pričakovanja gostov v prihodnje. V največji meri bo to potreba po varnosti in visokih higienskih standardih. Izpolniti jo moramo na vsakem koraku in z zanesljivostjo, ki ne bo puščala dvoma v to, da Slovenija ostaja zeleno srce Evrope.«

Z novim znakom Green&Safe zdaj označujemo in poudarjamo visoke higienske standarde in protokole ter trajnostna priporočila za turistične ponudnike in destinacije. Z aktivnostmi, ki temeljijo na varnosti, odgovornosti in trajnosti, pa povečujemo zaupanje gostov, da je Slovenija zelena in varna turistična destinacija.

Več: https://www.slovenia.info/sl/poslovne-strani/odgovorni-potovalni-standardi-slovenskega-turizma