Primorki Vlasta Počkaj in Teja Ljubič prvič kot poslanki SMC na zasedanju DZ

Vlasta Počkaj Teja Ljubič sta danes tudi uradno prvič sedli v poslanske klopi, potem ko so kolegice in kolegi z glasovanjem potrdili njun nastop poslanske funkcije. Počkajeva prihaja v PS SMC na mesto Lilijane Kozlovič, ki je prevzela naloge generalne sekretarke vlade, Ljubičeva pa prihaja za Tilnom Božičem, ki je bil imenovan za državnega sekretarja na finančnem ministrstvu.

Upokojena zdravnica Vlasta Počkaj je kandidirala v 2. volilni enoti – Postojna, 6. volilni okraj – občina Sežana.

Poslanki Vlasta Počkaj in Teja Ljubič sta se dan pred potrditvijo v Državnem zboru predstavili na novinarski konferenci skupaj z vodjo poslanske skupine SMC in podpredsednico stranke dr. Simono Kustec Lipicer in generalnim sekretarjem Jožetom Artnakom.

Kustec Lipicerjeva je dejala, da s prihodom novih poslank v poslansko skupino SMC prihaja svež veter predvsem v vsebinskem delu. Veseli me, da obe poslanki prihajata s področij, ki jima bo SMC v naslednjem obdobju posvečal posebno pozornost. To sta zdravstvo in pravosodje.” Z novima poslankama bo najmočnejša ženska ekipa v zgodovini parlamenta še okrepljena.

Generalni sekretar Artnak pa je poudaril, da sta obe bodoči poslanki članici SMC od samega začetka, zato dobro poznata delovanje stranke. “Verjamem, da bosta delali dobro in v korist državljank in državljanov.

Vlasta Počkaj se je najprej pošalila, da je sicer sveža kot poslanka, po letih pa ravno ne več. Povedala je, da je vse življenje delala v splošni ambulatni, zato probleme v zdravstvu zelo dobro pozna. Prav zaradi svojih izkušenj bo po najboljših močeh pomagala predvsem na tem področju. Svojo predstavitev je zaključila z besedami: “Vse življenje sem delala med ljudmi in za ljudi. Tako bo tudi v prihodnje!”

Pravnica Teja Ljubič, ki bo tudi najmlajša poslanka SMC je dejala, da ji je bila ideja delovanja stranke všeč takoj. Od ustanovitve pa je tudi članica sveta stranke. “Spremeniti želim negativen odnos mladih do politike”. Najbolj bo aktivna na področju pravosodja.