Poslanki Sluga ter Koleša in generalni sekretar Artnak na srečanju LO SMC Šmarje in pri Mrežnem podjetniškem inkubatorju Vrelec

Generalni sekretar SMC Jože Artnak in poslanki Janja Sluga ter Anita Koleša so se udeležili srečanja članov lokalnega odbora SMC Šmarje pri Jelšah, predtem pa skupaj s svetniki iz Rogaške Slatine obiskali Mrežni podjetniški inkubator Vrelec d.o.o., ki vključuje več kot 50 podjetij, in podjetje Afrodita, ki sodeluje z več 20.000 saloni, v katerih uporabljajo njihove naravne izdelke.

Srečanje se je začelo v Mrežnem podjetniškem inkubatorju Vrelec d.o.o, ki je namenjen razvoju malih in srednjih podjetij, saj jim pomaga pri preživetju v prvi fazi vstopa na trg ter kasneje v fazi razvoja podjetja. Inkubator je bil ustanovljen leta 2009, ko sta ga skupaj ustanovili občina Rogaška Slatina ter Šentjur, do danes pa je bilo vanj vključenih preko 50 podjetij. Ta podjetja pa so ustvarila preko 10mio EUR prometa.

Naslednje podjetje, ki smo ga obiskali je bilo podjetje Afrodita, ki letos obeležuje 45 let obstoja. V tem času se je veliko spremenilo, obenem pa je kar nekaj še vedno ostalo isto. Trenutno zaposlujejo preko 140 oseb, podjetje se večinoma ozira k perspektivnim, mladim kadrom, v tem trenutku pa sodelujejo s preko 20.000 saloni po vsem svetu. Glavna značilnost Afrodite je v tem, da je 96% izdelkov, ki jih je preko 600, izdelanih iz naravnih materialov.

V popoldanskem času je sledilo druženje s člani in simpatizerji stranke SMC v Rogaški Slatini, kjer smo se v družbeno, športnem popoldnevu pomerili v igranju balinanja.