V SMC podpiramo ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc v njenem prizadevanju za spremembe v zdravstvu

Generalni sekretar Stranke modernega centra Jože Artnak, poslanke in poslanci, na čelu z vodjo poslanske skupine dr. Simono Kustec Lipicer, so danes na tiskovni konferenci podprli ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc pri njenem prizadevanju za vsem dostopno kvalitetno javno zdravstvo.

V uvodnih besedah je generalni sekretar poudaril, da je “SMC zmagala na volitvah, da bi prinesla pozitivne spremembe v korist državljanom in državljankam Slovenije. Ta predlog interpelacije pa ni pravičen, ker je ministrica zelo primerna oseba za ta položaj, je izkušena, učinkovita in predana svojemu delu.”

“Naše zdravstvo je dobro in ministrica si prizadeva za izboljšanje še na področju dostopnosti, učinkovitosti, kakovosti in zlasti krajšanju čakalnih vrst. SMC je močna in enotna v podpori ministrice pri njeni reformi čakalnih vrst, saj bo ravno to ključno za prihodnje generacije. Skupaj bomo zagotovili, da bodo mladi imeli priložnost si ustvariti družino v državi z odličnim in kakovostnim zdravstvenim sistemom, zato bomo držali skupaj in ministrici zagotovili našo polno podporo” je še dodal.

Vodja poslanske skupine dr. Simona Kustec Lipicer je izpostavila, da je “Cunami interpelacij priložnost za SMC in vlado, da predstavi opravljeno delo, se odkrito pogovori in poišče možnosti za še uspešnejše delovanje. Časovnica teh interpelacij pa ni naključna, je pa dobra tudi za ministrico. Dobila bo potrebno medijsko pozornost pred tem ključnim obdobjem, pred novim letom, ko bo predstavila pripravljene spremembe na področju kvalitete in dostopnosti zdravstva ter krajšanja čakalnih vrst.”

“Cilj sprememb je predvsem ohranitev kvalitetnega javnega zdravstva, enako dostopnega vsem državljanom, ne samo najbogatejšim in tistim z vezami. Zavedamo se, da pot do boljšega zdravstvenega sistema ni lahka in brez ovir, vendar so se spremembe že začele. Ministrici je uspelo narediti ključne korake na področjih e-zdravja, vzpostavitvi urgentnih centrov, dodatnih sredstev za krajšanje čakalnih vrst in zakonskih spremembah.”

“SMC je močna in enotna v podpori ministrici. Ta podpora pa pomeni zavzemanje za vrhunsko zdravstveno oskrbo, pomeni skrb za ljudi in pomeni skrb za prihodnosti vseh nas,” je poudarila.

milojka_fb_cover-1