Erika Dekleva: V SMC smo posvojili projekt šolskega centra v Postojni in ga izpeljali

Poslanka SMC Erika Dekleva sej je danes v Postojni udeležila slovesne postavitve temeljnega kamna za eno najpomembnejših naložb v Notranjsko primorski regiji  v zadnjih letih –  izgradnjo Izobraževalnega centra sodobnih tehnologij. Poslanka je poudarila, da so v lokalnem odboru SMC Postojna ta projekt posvojili in vzeli za svojega ter spodbudili in tudi dobili pomoč ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Projekt, ki mu je ob lanskem obisku vlade v regiji podporo izkazal tudi premier  je prepoznan kot ključni za razvoj izobraževanja, zaposlovanja in gospodarskega razvoja na tem območju. Vrednost investicije je ocenjena na cca. 1,5 mio evrov.

Na novinarski konferenci je državna sekretarka dr. Andreja Barle Lakota dejala, da tako hitre izvedbe brez angažiranja lokalne skupnosti, gospodarstva in poslanke SMC Erike Dekleva, ki je bila pomembna vez z ministrstvi, ne bi bilo.

Erika Dekleva je priznala, da so v lokalnem odboru SMC Postojna ta projekt posvojili in vzeli za svojega. Za trud in pomoč pri iskanju sredstev se je zahvalila še kolegicam in kolegom: »Prav posebna zahvala gre namestniku generalnega sekretarja SMC, g. Horstu Hafnerju, ki sicer danes ni uspel priti. Prav on je tisti, ki nam je aktivno pomagal narediti prve in najtežje korake’. Za izjemno vztrajnost pri iskanju rešitev se je zahvalila tudi predsedniku LO SMC Postojna Ernestu Zakarija ter županom iz celotne regije.

Orodjarstvo je v regiji najmočnejša gospodarska panoga in eden večjih ponudnikov zaposlitev. Odprtje Izobraževalnega centra sodobnih tehnologij bo zagotovilo, da se izobraževanja udeležujejo in končajo usposobljeni dijaki, študenti ter odrasli z vsem potrebnim strokovnim znanjem za delo v orodjarstvu, robotiki, CNC-ju in avtomatizaciji.

Slovesne postavitve temeljnega kamna so se udeležili tudi župani Postojne, Pivke in Cerknice, Postojnski svetniki, predsedniki LO SMC Cerknica,  Ilirska Bistrica in Logatec, direktor direktorata za investicije na MGRT Iztok Žigon, državni sekretar na MGRT Aleš Cantarutti in mnogi drugi, ki so prispevali, da so z današnjo slovesnostjo tudi simbolno začeli z gradnjo.