Državni zbor soglasno sprejel novelo Zakona o voznikih

Državni zbor RS je z 81 glasovi za in nobenim proti sprejel novelo Zakona o voznikih, ki bo interventnim službam omogočila lažje zagotavljanje operativne pripravljenosti vse dni v letu, saj je omilila pogoje za vožnjo manjših intervencijskih vozil. Novelo je v DZ vložilo 75 poslancev s prvopodpisanima Borisom Doblekarjem (SDS) in Janjo Sluga (SMC).

Novela zdaj določa izjeme, po katerih bodo lahko manjša gasilska, reševalna, policijska in intervencijska vozila civilne zaščite, vozili vozniki z vozniškim dovoljenjem kategorije B, ki bodo pred tem opravili dodatno usposabljanje na Upravi RS za zaščito in reševanje. Rešitev bo najbolj pripomogla k boljši operativnosti prostovoljnih gasilskih društev, kjer veliko članov nima vozniškega dovoljenja kategorije C1.

Zakon je bil plod sodelovanja poslancev Janje Sluga in Borisa Doblekarja, ki sta nadgradilo novelo zakona, ki jo je v prejšnjem mandatu vložila SMC.

Danes je bil brez glasu proti potrjen nov Zakon o voznikih!Vesela sem, da smo v tej verziji še nadgradili novelo SMC iz…

Geplaatst door Janja Sluga op Dinsdag 18 juni 2019