Državni sekretar Potisek na delovnem srečanju z LO Koper in Ankaran

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo in predsednik programskega odbora SMC za energetiko Klemen Potisek je članom SMC Koper in Ankaran predstavil Energetsko vizijo Slovenije. V lokalnem odboru poudarjajo zavedanje pomena iskanja novih rešitev energetske učinkovitosti. Poleg varovanja javnega interesa, ki ga izraža varovanje okolja je pomemben vidik tudi stroškovna učinkovitost in obe predstavljata pomemben vidik, ki zadeva prav vsakega občana in državljana. V razpravi smo iskali predvsem vidike, ki so lahko primerni za okolje kot je Slovenska Istra. Dogovorili smo se, da z aktivnostmi nadaljujemo in morebitne rešitve predstavimo širši javnosti.

Eden izmed programskih ciljev stranke SMC je uvajanje strateško zanimivih alternativnih virov energije s ciljem podvojiti učinkovitost rabe energije. V Sloveniji imamo poleg vodne in vetrne energije prednost uporabe še drugih virov in sicer biomase, plina.

Prioriteta Ministrstva za infrastrukturo je zmanjšanje energetske odvisnosti, povečanje zanesljivosti dobave, zagotovitev trajnostne naravne oskrbe skozi izrabo obnovljivih virov energije. Predvsem pa izboljšanje učinkovitosti rabe energije in energetskega upravljanja na podlagi sprejetih domačih in mednarodnih okoljskih obveznostih ter odprtje priložnosti za vlagatelje skozi enostavnejše umeščanje energetskih objektov v prostor.