Dr. Simona Kustec Lipicer: Z interpelacijo ministrice za zdravje težav slovenskega zdravstvenega sistema žal ne bomo rešili

”Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je z začetkom našega mandata prevzela enega najbolj zahtevnih resorjev. Zdravstveni resor namreč zaznamujejo številni problemi, ki smo jih podedovali od preteklih vlad. Ministrica je v tem mandatu s svojo ekipo naredila izjemno veliko. Vpeljala je nujne, prve reformne korake: od ureditve pacientovih pravic, sprememb zakona o lekarniški dejavnosti, uvedli smo tudi e-recepte, e-naročanje. Verjamem, da bo imela ministrica pri razpravi ob interpelaciji možnost izpostaviti vse dosežke, ki jih je dosegla ter tudi nadaljnje načrte do konca mandata,” je ob vložitvi interpelacije zoper ministrico za zdravje dejala vodja poslanske skupine SMC, dr. Simona Kustec Lipicer.

Poudarila je, da se moramo zavedati, da je interpelacija pomembno orodje v rokah opozicije. ”Z interpelacijo ministrice za zdravje težav v slovenskem zdravstvenem sistemu žal ne bomo rešili. Se bomo pa lahko javno pogovorili o težavah, s katerimi se naš zdravstveni sistem sooča. Javno zdravstvo v Sloveniji je v nezdravem stanju praktično že od leta 1992,” je še dejala vodja.