Dr. Simona Kustec Lipicer v vlogi osebne asistentke Elene Pečarič

Dr. Simona Kustec Lipicer se je danes v okviru projekta “Poslanec osebni asistent” preizkusila v vlogi osebne asistentke Elene Pečarič, strokovne vodje programa Neodvisno življenje hendikepiranih. Triurna osebna asistenca je vodjo poslanske skupine SMC dodatno utrdila v prepričanju, da je zakonodajo na tem področju potrebno čim prej urediti. Priznala je, da je bila njena naloga vse prej kot lahka, a jo je obogatila in ji odprla povsem nov pogled na pomen neodvisnega življenja.

S projektom “Poslanec osebni asistent” želita Mreža za deinstitucionalizacijo in Društvo za teorijo in kulturo hendikepa poslancem preko lastne izkušnje približati vsebino in način dela osebnih asistentov ter tako ponazoriti pestrost pomoči, ki jo uporabnik potrebuje. Tako se bodo namreč poslanci lažje odločali o podpori predloga Zakona o osebni asistenci.

V vlogi osebnega asistenta se bosta maja preizkusila tudi mag. Bojan Krajnc in Vesna Vervega. Njihove vtise boste lahko spremljali tudi na Twitterju z oznako #poslanecOsebniAsistent.