Dr. Simona Kustec Lipicer obiskala Mursko Soboto

Vodja PS SMC dr. Simona Kustec Lipicer je na povabilo Sveta romske skupnosti in Zveze Romov Slovenije danes obiskala Mursko Soboto. Osrednja tema pogovorov je bila priprava novele Zakona o romski skupnosti v RS, ki jo pripravlja vlada. Po besedah dr. Kustec Lipicer je ključnega pomena to, da tudi po zaslugi zelo konstruktivnega odnosa predstavnikov Romov do vladnih namer, dobimo zakon, ki bo upošteval dejanske razmere in potrebe romske skupnosti in bo omogočal skladen razvoj Romov v vseh delih Slovenije.

Dr. Kustec Lipicer se je v drugem delu obiska v Pomurju mudila v podjetju Arum, ki je na pogorišču nekdanje Mure pred dvema letoma vzpostavilo proizvodnjo, ki danes zaposluje 310 tekstilnih delavk in delavcev. Podjetje je kljub začetnim pomislekom danes zanesljiv partner 25 blagovnih znamk modne industrije višjega cenovnega razreda, konec lanskega leta pa je tudi oživilo lastno blagovno znamko moških in ženskih oblačil. Pogum vodstva podjetja, da nadaljuje tradicijo tekstilstva v Pomurju je po besedah dr. Kustec Lipicer “neverjeten, tudi zato, ker je v Sloveniji po pogromu Mure obveljala mantra, da je tekstilna panoga stvar preteklosti. A se očitno da normalno delati tudi na tem področju in prav bi bilo, da bi država take projekte, ki zagotavljajo socialno varnost v manj razvitih delih države, znala bolje in hitreje prepoznati”.

Obisk Pomurja je podpredsednica SMC sklenila s srečanjem z vodstvi lokalnih odborov stranke v Murski Soboti in Lendavi ter predsednikom Kroga seniorjev.