Dr. Simona Kustec Lipicer ob srečanju z delegacijo BiH: Tradicionalno dobre odnose med državama si želimo še okrepiti

V sklopu dvodnevnega uradnega obiska delegacije Predstavniškega doma Parlamentarne skupščine Bosne in Hercegovine je danes v Državnem zboru potekal pogovor članov kolegija predstavniškega doma parlamentarne skupščine Bosne in Hercegovine z vodji poslanskih skupin. Pogovor je vodila vodja poslanske skupine SMC, dr. Simona Kustec Lipicer.

»Medsebojni odnosi med državama so tradicionalno zelo dobri, želimo si, da bi se sodelovanje tudi v prihodnje še bolj krepilo. Še posebej smo predsedstvu izrazili našo enotno podporo njihovemu vključevanju v mednarodne integracije ter pomoč pri nadaljnji krepitvi stabilnosti v državi in s tem celotni regiji,” je povedala Kustec Lipicerjeva in izpostavila pomen bilateralnega sodelovanja med državama.

Delegacija Bosne in Hercegovine se je danes zjutraj sestala tudi s predsednikom Državnega zbora, dr. Milanom Brglezom.

Delegacijo vodi predsedujoči Predstavniškemu domu Mladen Bosić, v njej pa so prisotni tudi drugi člani Kolegija Parlamentarne skupščine Bosne in Hercegovine.

Jutri, v torek 29.11.2016 je predviden pogovor delegacije Predstavniškega doma Parlamentarne skupščine Bosne in Hercegovine s skupno delegacijo Odbora za zunanjo politiko in Odbora za zadeve EU, na delovnem kosilu pa jih bo gostila predsednica skupine prijateljstva Državnega zbora z Bosno in Hercegovino dr. Jasna Murgel.