Predsednik dr. Cerar: Železnice so pomenile in pomenijo preporod

Predsednik dr. Miro Cerar je danes v spremstvu poslanke Anita Koleša in članov LO SMC Šentjur obiskal Muzej južne železnice v Šentjurju.

V izjavi je predsednik izrazil navdušenje nad muzejem, ki je spominski objekt, ki prikazuje zgodovino razvoja železnic v Sloveniji. “Železnica je za naše dežele pomenila preporod. Podobno je tudi s projektom 2. tir, ki je ključen za razvoj našega gospodarstva in nadaljnji razvoj Slovenije,” je poudaril. Po ogledu razstave je še izpostavil, da so v preteklosti zgradili železniško progo Gradec – Celje v 16 letih (odprli so jo leta 1846), zdaj pa se že 20 let prepiramo, usklajujemo in pogovarjamo o izvedbi projekta 2. tira.

Poslanka Anita Koleša je poudarila, da je bila infrastruktura v Sloveniji ob prevzemu mandata naše vlade v slabem stanju, vendar se stanje sedaj izboljšuje. Muzej Južne železnice v Šentjurju daje pomembno sporočilo, kaj pomeni železnica in njena povezava za razvoj in da mora biti sodobna infrastruktura del vizije vsake države. Kot je del vizije vlade pod vodstvom dr. Mira Cerarja.