Dr. Miro Cerar se je ob spominski slovesnosti pekrskih dogodkov srečal s poslanci in predstavniki LO Maribor

Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je kot slavnostni govornik  udeležil slovesnosti ob 25. obletnici dogodkov v Pekrah. Leta 1991 je v bližini učnega centra teritorialne obrambe v Pekrah prišlo do spopada med Jugoslovansko ljudsko armado in slovensko Teritorialno obrambo, kar je pomenilo uvod v boj za osamosvojitev Slovenije. “Pekrski dogodki so dokaz poguma in odločenosti slovenskega naroda,” je dejal dr. Cerar in spomnil Mariborčane, kaj vse je možno, ko se v njih prebudi sloga in želja po uresničitvi skupnega cilja.

Zahvalil se je vsem, ki so z junaškimi dejanji pripomogli k uresničitvi vizije o skupni samostojni Sloveniji. Ob tem je Mariborčane pozval in spodbudil naj se še naprej trudijo in tudi s podporo vlade ustvarijo pogoje za svojo boljšo in lepšo prihodnost.

Pred svečano akademijo se je dr. Miro Cerar sestal s predstavniki Lokalnega odbora SMC Maribor. Po njegovem kratkem nagovoru in nagovoru predsednika LO Maribor Andreja Špenge, so poslanci, mestni in občinski svetniki SMC, predsedniku stranke predstavili svoje aktivnosti in izpostavili projekte, s katerimi se trudijo sebi in svojim someščanom izboljšati stvari v svojem okolju. Poslanec mag. Bojan Krajnc je izpostavil, da je Maribor okolje, ki potrebuje posebno pozornost, saj so določene specifike tega področja, ki se jih je treba zavedati in upoštevati.

20160518_184912