Dr. Miro Cerar je dr. Milana Brgleza pozval k razmisleku o njegovem nadaljnjem sodelovanju v vlogi podpredsednika Stranke modernega centra

“Kot predsednik stranke sem pred dobrima dvema letoma predlagal v imenovanje svoja dva podpredsednika, ne samo zaradi njunih nedvomnih kompetenc, ampak tudi zaradi zaupanja med nami in istih političnih ciljev,” opozarja dr. Miro Cerar. “Ker so bili ti politični cilji blizu ljudem, so nam volivci na volitvah podelili zaupanje, da jih realiziramo,” opozarja predsednik stranke.

Dr. Cerar je v tem pomembnem času za SMC pozval dr. Brgleza k razmisleku o njegovem delovanju v vlogi podpredsednika SMC. “Mislim, da je prav, da dr. Brglez sam oceni, kakšni so njegovi prihodnji politični cilji. Cilji SMC se niso spremenili,” izpostavlja dr. Cerar.

Predsednik stranke dr. Cerar potrjuje, da je ob tem pozval dr. Brgleza k odstopu s položaja podpredsednika stranke. “Njegovo večkratno javno in neutemeljeno očitanje o neustavnosti premišljenih in argumentiranih odločitev vlade, ki jo vodim, je porušilo zaupanje, ki je nujno potrebno za sodelovanje predsednika in podpredsednika SMC,” dodaja dr. Cerar.

A obenem dr. Cerar kot ključno izpostavlja, da situacija ne sme vplivati na njuno delo, ki ga opravljata vsak na svoji pomembni državni funkciji, saj notranje SMC zadeve ne smejo negativno vplivati na vodenje države.