Dr. Milan Brglez učencem, učiteljem in staršem želi uspešno, znanja polno in prijetno šolsko leto

Predsednik državnega zbora dr. Milan Brglez ob prvem šolskem dnevu otrokom, dijakinjam in dijakom želi, da bi bile domače naloge, šolski projekti in učenje v veselje, ne le obveznost. Staršem, učiteljicam in učiteljem se zahvaljuje za vsa prizadevanja, čas in trud pri izobraževanju in vzgoji mladih generacij. Vsem želi uspešno, znanja polno in prijetno šolsko leto.

Brglez je v poslanici ob začetku novega šolskega leta otrokom zaželel, da bi vse, kar bo prineslo šolsko leto, vzeli kot izziv. “Izziv, s katerim se boste znali spopasti in izziv, ki ga boste premagali. Zatorej vstopite jutri skozi šolska vrata dobre volje, nasmejani in željni izzivov, znanja ter novih izkušenj. Verjemite mi, obrestuje se,” je zapisal.

Ob tem je poudaril, da lahko z dobro voljo in energijo lahko premagate sleherno težavo. “Pridobivanje znanja, ki bo le vaše in vam ga nihče ne bo mogel vzeti, pa bo z dobro voljo in nasmehom veliko lažje,” je dodal.

Učiteljicam, učiteljem in staršem pa je se je zahvalil za delo in trud ter dodal, da je slovenska šola dobra šola. “Ni samo šola, ki daje znanje, ampak tudi vzgaja in pripravlja za življenje. Vaše delo je dragoceno in plemenito, tudi odgovorno, zato je pomembno, da še naprej vztrajajte v njem, čeprav je to zaradi hitro spreminjajočega se sveta, s tem pa tudi nas samih, na trenutke tudi zelo zahtevno,” je zapisal.

“Sam kot oče vem, da ni lepšega kot to, da pride otrok iz šole vesel in sproščen. Želim si, da bo v novem šolskem letu takšnih trenutkov in občutkov še več, sam pa se bom, kolikor mi možnosti dopuščajo, še naprej zavzemal za to, da bo naše šolstvo še boljše in da mu bo država nudila podporo, ki jo potrebuje za svoje delovanje,” je dodal.