Dr. Milan Brglez obiskal dijake v Ljutomeru, bil govorec na občinski proslavi v Križevcih in se srečal s člani iz regije

Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez je obiskal občino Ljutomer, kjer se je v gimnaziji Franca Miklošiča srečal z ravnateljem Zvonkom Kustecom ter dijaki, ki jim je predstavil delo in vodenje parlamenta. Spremljal ga je poslanec mag. Aleksander Kavčič in Mitja Kos svetnik občine Križevci.

Prav tako so dijaki glasovali o volilni pravici mladih z šestnajstimi leti. Prevladalo je mnenje, da naj volilna pravica ostane meja polnoletnosti. Kasneje se je dr. Milan Brglez mudil na radiu Maxi, kjer je dal kratek intervju. Med svojim obiskom v podjetju Tondach se je srečal z vodstvom podjetja direktorjem Jožetom Štraklom in direktorjem proizvodnje Antonom Moravcem ter si ogledal proizvodne prostore.

Pot je nadaljeval z obiskom vrtnarije Cornus d.o.o., ki je eno največjih gojiteljev sadik v pokritih prostorih. Nato je sledil obisk mlina Stajnko v Gaševcih, ki se že četrti rod ukvarjajo s predelavo moke in ostalih produktov. Na srečanju z Ljutomerskimi gasilci se je predsednik seznanil z njihovimi aktivnostmi, angažiranjem pri prostovoljstvu, obenem so mu gasilci razložili probleme in težave na področju zakonodaje, ki jih ovira pri njihovem delu.

“Vaše prostovoljstvo ne sme zamreti, vaše delo ne sme ostati neopazno, zato se bom z vsemi močmi potrudil, da bomo poskušali urediti vaš status,” je še dejal pred slovesom. Nato se je podal na kratek ogled Jeruzalemske vinsko turistične ceste natančneje dvorca Jeruzalem, kjer se je sestal z lokalnimi ponudniki turističnih storitev.

V občini Križevci je bil dr. Milan Brglez slavnostni govornik ob njihovem 18. občinskem prazniku. Po uvodnem pozdravu z županom mag. Brankom Belcem in občinskimi svetniki, je sledil kratek kulturni program in govor župana Branka Belca. S ponosom je predstavil dosedanje dosežke občine in predvsem poudaril dobro razumevanje v skupnosti, kajti z medsebojnim razumevanjem lahko naredijo še več in bolje. “Občinski svet občine Križevci nima opozicije,” je še dodal.

Dr. Brglez je v svojem govoru poudaril, da so ti kraji vedno sloveli po naprednih ljudeh, ki so se uveljavili tako na lokalnem kot tudi širšem prostoru. V preteklosti, v letih po drugi svetovni vojni, je bila prav na tem območju uvedena ena prvih samopostrežnih trgovin. “Zelo sem vesel, da sem lahko danes z vami med dobrimi ljudmi, ljudmi ki ne tarnajo in znajo postoriti kaj dobrega za lokalno skupnost in širše. Vesel sem ob spoznanju in informiranosti o napredku in razvoju teh krajev, kamor se vedno rad vračam,” je še dodal.

“Vladajoča politična opcija ne bo dopustila, da bi bili ti lepi kraji zapostavljeni od centra in se bodo še naprej aktivno zavzemali za razvoj. Prleki slovijo po svoji srčnosti, dobri kulinariki nenazadnje sloviti Prleški gibanici in prav tako vrhunski pridelavi vin,” je dejal dr. Brglez. Nato se je skupaj z županom sprehodil skozi jedro kraja do prireditvenega prostora.

Sledilo je srečanje pomurskih LO SMC Ljutomera s predsednico Saro Karbo, LO Murska Sobota in njeno predsednico Ksenijo Flegar in LO Gornja Radgona s predsednico Vero Granfol. Prav tako sta bila prisotna poslanca Dušan Radič in mag. Aleksander Kavčič. Ob veselem kramljanju so člani in članice LO Ljutomer predsedniku dr. Brglezu pripravili presenečenje in sicer rojstnodnevno darilo, torto za njegov praznik. Vidno presenečen se je vsem iz srca zahvalil za tako lepe želje in številčen sprejem.