Dr. Jasna Murgel v Škofji Loki: Upam, da bo zakon o zgodnji obravnavi otrok s posebnimi potrebami sprejet v tem mandatu, drugače dvomim, da bo do sprememb res prišlo

Dr. Jasna Murgel, predlagateljica Zakona o zgodnji obravnavi otrok s posebnimi potrebami je nocoj v Škofji Loki skupaj s strokovnjaki predstavila cilje zakona in poudarila, da manjka le še malo politične volje, da bi bile razmere pri nas na področju obravnave otrok s posebnimi potrebami urejene. “Zdaj, v tem procesu končno izgleda, da ta politična volja zares obstaja. Hvala za to politično voljo, in upam, da bo proces izpeljan v mandatu te vlade, saj drugače dvomim, da bo do dejanskih sprememb zakonodaje zares prišlo.”

Strokovnjaki so opozorili, da je bolj kot izraz ‘otroci s posebnimi potrebami’ primeren in v uporabi opredelitev ‘otroci z dodatnimi potrebami’.

Na omizju so sodelovali predsednik DZ in podpredsednik SMC dr. Milan Brglez, poslanka Irena Kotnik, predsednica LO in soorganizatorica Jožica Vavpotič Srakar ter drugi člani vodstva LO. Z omizjem so sodelovali strokovnjaki s področja obravnave otrok s psoebnimi potrebami: Doc.Dr. Marta Macedoni – Lukšič, pediatrinja in specialistka za avtizem, Damjana Šmid, socialna pedagoginja, Andreja Kovač,  dr.med., specialistka pediatrije, vodja razvojne ambulante, Katjuša Koprivnikar, ravnateljica Zavoda za slepo in slabovidno mladino in Štefanija Križnar, dr.med., upokojena pediatrinja, dolgoletna vodja razvojne ambulante. Pogovora se je udeležilo okrog 50 Ločanov in krajanov iz okolice.