Dr. Cerar ob dnevu samostojnosti in enotnosti gostil svojce padlih in udeležence vojne za Slovenijo

Premier dr. Miro Cerar je ob dnevu samostojnosti in enotnosti gostil svojce padlih in udeležence vojne za Slovenijo. V nagovoru je izrazil hvaležnost in spoštovanje vsem žrtvam in tistim, ki so v omenjeni vojni utrpeli izgube, ter izpostavil pomen medsebojnega spoštovanja in spoštovanja države. To je zaveza do tistih, ki so padli za državo. Po nekaj letih krize je jasno, da “potrebujemo drug drugega in da potrebujemo državo”. Ta država pa po njegovih besedah ne bo tisto, kar si želimo, če ne bomo znali spoštovati drug drugega in državnih institucij. Izpostavil je še, da vse to, kar imamo, ni samoumevno, in da si bo treba tudi v prihodnje vedno znova skupno prizadevati, da bomo to našo Slovenijo in vse njeno bogastvo ohranili lepo in zdravo ter jo uspešno razvijali v skupno dobrobit. Vsem želim lep državni praznik.”

Omenjeno medsebojno spoštovanje in spoštovanje države je po besedah premierja zaveza, ki jo imamo do tistih, ki so padli za državo ali so v vojni utrpeli izgube. “Če naša generacija in prihodnji rodovi ne bomo dojeli tega sporočila, tega pomena vaše žrtve, potem bo vse zaman. Vsi pa dobro vemo, da ni bilo zaman,” je dejal Cerar.

“Naša samostojna Slovenija je velika pridobitev in vrednota, saj sedimo skupaj za mizo z vsemi drugimi državami sveta, zato smo dolžni, da jo na vsak način negujemo, ohranjamo in razvijamo naprej,” je pozval premier.