Dr. Cerar v pogovoru z dijaki Škofijske klasične gimnazije: Ne smemo pozabiti na sočloveka in obče vrednote

Predsednik vlade dr. Miro Cerar  je sodeloval na okrogli mizi Škofijske klasične gimnazije z naslovom »25 let samostojne Slovenije – poti in stranpoti«. Z ljubljanskim pomožnim škofom dr. Antonom Jamnikom sta odgovarjala na vprašanja dijakov gimnazije, ki deluje v okviru Zavoda sv. Stanislava. Osamosvojitev je uresničitev dolgoletnih sanj, je poudaril dr. Cerar in ocenil, da je Sloveniji uspelo doseči najpomembnejše zastavljene cilje, da pa je potrebno graditi naprej, da bodo današnje mlade generacije lahko narejeno dograjevale in nadgrajevale, da bomo lahko samo še boljši.

Predsednik vlade dr. Cerar je izpostavil zgodovinske dosežke naše države: Slovenija je ena od enakopravnih držav mednarodne skupnosti, članica vseh pomembnejših mednarodnih organizacij in tako uvrščena na svetovni zemljevid. So pa nas naši pretekli uspehi v določeni meri v preteklosti tudi uspavali, kar se je izkazalo ob izbruhu svetovne finančne krize, ki je bila za našo družbo večplastna – gospodarska, socialna in politična. Izrazil je upanje, da iz nje izhajamo bolj zreli, da se zavedamo, da si moramo za spodobno življenje v urejeni družbi, z dobrim izobraževalnim sistemom in uspešnimi podjetji, prizadevati vsakodnevno, pri tem pa ne pozabiti na sočloveka in obče vrednote.
»Delati moramo naprej, iz zgodovine potegniti nauke in se ozreti k mladim. Da gradimo tako, da boste mlajše generacije, ki pridete za nami, lahko zgrajeno dograjevale in nadgrajevale, da bomo živeli v še bolj zadovoljni in uspešni družbi,« je dejal predsednik vlade zbranim mladim in dodal, da si z vlado, ki jo vodi, za to vsakodnevno prizadeva.

Predsedniku vlade so predstavniki Zavoda sv. Stanislava predstavili delovanje zavoda in njegovih organizacijskih enot, med drugim vrtca, osnovne šole, gimnazije, dijaškega doma in študentskega doma, v okviru obiska se je srečal tudi z najmlajšimi osnovnošolci Osnovne šole Alojzija Šuštarja in jih obiskal med poukom.

koda 4  - 14.00 premier Miro Cerar bo obiskal Zavod sv. Stanislava, kjer bo skupaj z ljubljanskim pomoznim skofom Antonom Jamnikom sodeloval na okrogli mizi z naslovom 25 let samostojnosti Slovenije - poti in stranpoti, ki jo prirejajo dijakinje in dijaki Skofijske klasicne gimnazije; Zavod sv. Stanislava, Stula 23, LJUBLJANA