Dr. Cerar se je srečal s člani LO Ptuj: Komunikacija med nami in lokalnim okoljem je vedno boljša

Predsednik stranke SMC se je včeraj, 9. oktobra, srečal s člani Lokalnega odbora Ptuj v prostorih PGD Hajdina, kjer je spregovoril o aktivnostih, ki potekajo v stranki in na državnem nivoju.  “Prevzeli smo težko situacijo, a verjamem, da bomo s poštenim pristopom in drugačno energijo popeljali Slovenijo na novo pot,” je uvodoma dejal dr. Cerar.

Predsednik je kot ključno izpostavil, da vlada zagotavlja politično stabilnost, saj če neka država zaide v tako globoko krizo kot je Slovenija, jo tisti, ki jo spremljajo od zunaj vidijo kot plen, zato je še toliko pomembnejše, da doživljamo pozitivne ocene, “da ne bomo več plen za druge države”, ampak njihov partner, s čimer bomo postali zanimivejši tudi za nove investitorje. “Ampak ta proces je počasen in zato je še toliko bolj pomembna naša vztrajnost in stabilnost,” je izpostavil dr. Cerar.

Kot velik dosežek je omenil konsolidacijo javnih financ, sprostitev gospodarstva, za katerega je ključno, da zadiha. “Tudi v politiki kažemo, da znamo sodelovati,” je dejal dr. Cerar in omenil  sprejem fiskalnega pravila, kjer sta stopili skupaj opozicija in koalicija, s čimer smo pokazali, da znamo dosegati sporazume. Tako se tudi politična mentaliteta spreminja na bolje, v podporo pa so nam poslanci v državnem zboru. “Komunikacija med vlado, državnim zborom, stranko in lokalnim okoljem je vsak dan boljša. Vsi prisotni ste dokazali, da se je naš dosedanji napor izkazal, za kar sem vam izjemno hvaležen,” je povzel predsednik SMC.

V nadaljevanju so člani LO Ptuj, katerega predsednik je Branko Kumer, predstavili svoje dosedanje aktivnosti na lokalnem nivoju. Občinski koordinator SMC Cirkulane Jernej Golc je povzel dosežke Delovne skupine za razvoj Haloz. Povedal je, da obstaja želja, da se za socialno in demografsko ogrožena območja kot so Haloze uvede poseben sistem točkovanja pri pridobivanju sredstev na razpisih, omenjen je bil tudi morebiten poseben zakon o Halozah, izpostavil pa je tudi prizadevanja za oživitev gradu Borl in pohvalil učinkovito sodelovanje s strani poslancev in sekretariata SMC.

Člani so med drugim izpostavili in postavili vprašanja še na teme kot je strategija odlagališč, časovnica o trajnostni oskrbi, organiziranost gozdarstva v prihodnje in sanacija razmer v zdravstvu.

hajdina